Nu är allt igång!

Började skolan igår. Redan köpt tre böcker och blivit fattigare. Tills i morron ska vi ha läst ut en av böckerna, den på 146 sidor. Vetenskapsteori för nybörjare. Hör ni hur viktigt det låter eller? Haha!

♥ Bästa Larsson ringde igår för att höra hur det gått på nollningen, och med skolan och allt. Senare ringde Favorit Ärt ringde senare och hörde samma sak. Tänk om man inte hade polarna, vad skulle man göra då? Ensam skulle man vara i alla fall.  ♥

Haha, Fia det aset skickade ett sms: "Hej. Hur går det för dej? Här är det +45 i skuggan och ashett i solen Badar, solar, äter och festar hela dagarna." 

Gratisbio idag. Yummy Yummy. Hahaha




Skrattat!

Igår ägnade jag mesta delen av kvällen åt att skratta. Roliga människor är bra!

WöööOwööö

"Det är inte oss du ser..."

Hahaha!

En riktig polare ringer innan hon drar till Turkiet, och ber en skicka sms om hur det är i skolan första dagen! Bästa Fia! ♥

Tur att man måste vara Einstein för att kunna tvätta här då. Eller också är jag bara korkad... det lutar mest åt det sistnämnda om jag ska vara ärlig. Fan!
Alex, jag tvättade mitt vita lakan med mitt röda påslakan. Var det smart? Nej! Tänkte jag så långt när jag proppade in sängkläderna tillsammans? Nej! Kommer jag få ett barbierosa lakan nu? Ja! Håller jag på att försökta övertala mej själv att det är ganska coolt med barbierosa lakan? Ja...
Kläderna tvättade jag i alla fall inte tillsammans med sängkläderna. Det ska jag ha plus i kanten för.

Nisse å näsan

Testade idag hur vig jag är, lite trist att göra det själv eftersom man inte har nån att jämföra med, men kolla på kortet! Jag får fan in stortån i näsan (eller ja, inte IN direkt, eftersom jag inte riktigt har elefansize på näsborrarna, men ni fattar)!

Biofeber!

Igår hängde jag med Anna och Vera. Vi var på stan, och dom lyckostarna hade fått lön och skulle handla kläder. Vera hittade ganska mycket grejer, men Anna hittade inte det hon ville ha och blev irriterad. Jag hittade massor med kläder jag ville ha, men inte kunde köpa... Buhuu!

På kvällen var Anna och jag på bio igen. Vi såg The wedding craschers, eller vad den heter, och damn vad rolig den var. Länge sen man skrattade så mycket, och så högt. Se den! Fast man blev lite lurad av namnet... vi trodde dom skulle förstöra bröllop...
På tisdag ska vi på bio igen. Haha! Anna hade köpt Aftonbladet, och med den fick man två gratis biljetter till Zozo, Fares nya film. Ska bli kul att se den!

Nästa vecka börjar nollning. På måndag ska vi ha stadsvandring med poängjakt. Kan bli skoj om man satsar grymt mycket på att vinna. Haha, vi funderade på att dra dit i värsta Rambo outfiten, för att visa att vi tar det väldigt seriöst. Haha!

Igår var jag och slängde sopor för första gången. Nu vet jag var soprummet är med andra ord. Sen efter det var jag ner i korridoren under, där tvättstugan är, och skulle fatta hur jag bokade tid, och vilken nyckel jag skulle ha. Jag fattade noll, men som tur var fanns det snälla människor, som bor där, som kunde visa mej hur jag skulle göra och varför, och tala om vilket datum det var och sånt... "Hehe... ja, jag är inte så bright direkt" sa jag efteråt och log med en min som sa "JAG ÄR DUM I HUVUDET, OKEJ?"

Fem dagar!

Nu har jag bott fem dagar i Karlstad. Jag har inte ens tänkt ordet "hemma" en enda gång, för om sanningen ska fram har jag inte längtat till Älvdalen det minsta...

Det har redan blivit stökigt i mitt rum... Sängen bäddade jag en enda dag, sen orkade jag fan inte. Jag är ingen "Bädda sängen"-människa. Uppe ligger min väska på golvet, papper lite här och där och kläder överallt. Nere är det ganska fint nu, men i morse stod det frukostdisk på bänken, och lite av det låg i handfatet i badrummet. Jag är ingen ordentlig människa på det viset, och kommer aldrig bli det heller. Jag trivs inte i ett strikt städat hem.

Har varit ute och sprungit idag i regnet (soliga Karlstad my ass). Det var grymt skönt faktiskt, och jag blev riktigt pigg. Tog min "Andas lättare"-grej innan jag drog, och den hjälper fan.
Hittade en gång- och cykelväg som jag följde en bit, och sen hamnade jag i ett bostadsområde. Mötte en kille som jag sa Hej åt, och han blev grymt glad och sa Hej + nåt mer, som jag inte hörde eftersom Promoe lät i mina lurar, så jag log bara och sprang vidare. (Bästa spring musiken är helt klart The long distance runner)
Efter ett tag var jag vilse. Då var det inte så skönt att springa längre. Det var uppför och jag tvingade mej själv att springa hela tiden, och jag blev tjurig och hatade regnet. Efter ett tags gående, och några tankar "Jag kommer aldrig hitta tillbaka, jag kommer dö här ute i det här fucking bostadsområdet inne i skogen" hittade jag vägen tillbaka hit. Tur!

Igår hängde jag med min blivande klasspolare Anna hela dagen typ. =) Vi gick på stan, och försökte lära oss hitta. Vi kom på att vi egentligen skulle ha lekt riktiga turister och haft:
1. Kamera runt halsen.
2. Magväska.
3. Glasögon, med uppfällbara solglaögon påhakade.
3. Urtvättade fula shorts, såklart uppdragna så högt som möjligt.
4. Strumpor (helst med ränder i olika färger) uppdragna till knäna.
5. Sandaler.

På kvällen var vi på bio och såg Dark water, som var en psykologisk thriller. Den var läskig. Jag höll för ögonen, som jag aldrig brukar göra, och var livrädd. När jag kom hem vågade jag inte gå på toa...

I morse ringde Bästa Larsson och väckte mej. Haha, hon skulle sitta i en park, i spöregnet, idag och tvinga stackars nollor att uppträda för henne.

Idag åker Hella och Fia till Turkiet och blir borta i två veckor. Assholes. =P


Mitt lilla boende!


På min mammas begäran kommer här lite bilder på hur jag bor.

bokhylla, spegel

Garderoben och bokhyllan på "övervåningen".


databord

Datorn som också bor på "övervåningen".


sängen

Sängen som också står uppe. Haha, lägg märke till den snygga xtra madrassen...


vardagsrummet

"Nedervåningen" sedd uppifrån (ifall ni inte skulle fatta det själva...)


tvn

Tv:n och det där...


soffan

Soffan och det lilla soffbordet.


Fjällvandring!

Larsson, Fia och jag fjäll

Larsson, Sofia och jag på väg (Hella tar kortet).


Förra veckan var Larsson, Fia, Hella och jag på fjällvandring. Nej! Vi sov INTE i tält på nåt blåsigt fjäll. Dom tänkte göra det först, men jag som är minst naturnisse av oss skrek rätt ut att jag i så fall vägrade följa med (min morgonbajs kräver i alla fall ett dass och toapapper. Bara ute i skogen och torka med mossa? Nejnejnej!!! Döda mej hellre).


 

Larsson dricker vatten fjäll

Larsson dricker vatten från en fjällbäck.

Helena hjorton fjäll
Hella på fjället (ganska logiskt. En fjällvandring bör innehålla minst ett fjäll).


Vi gick till Larssons stuga som ligger nånstans på ett fjäll i Gördalen. Det var ca 1,5 mil dit. På vägen dit gick det bra, och jag kände mej som värsta naturmänniskan och klampade på med stövlar och hela kittet och sa: "Fan, det här är ju inte alls jobbigt. Räkna med mej nästa år!" Vägen hem kändes som 10 mil eftersom det var några hjortronkåta människor som skulle plocka helst ALLA hjortron som fanns på fjället... ett tag hatade jag verkligen dom där förbannade bären för jag hade ont i huvudet och var grymt trött. Jag gick och hoppades på att någon av oss skulle bryta ett ben så vi skulle få åka helikopter hem... ett tag gick jag till och med och övervägde om jag skulle bryta benet av någon av dom andra för att få åka helikopter hem...


Hand hjortron fjäll

Hjortron... Hatar!



"Vilodagen" vi hade ägnade vi åt att plocka hjortron (surprise!!) och fiska.
När vi plockade hjorton såg jag ett livsfarligt GIGANTISKT djur som försvann ner i ett hål i marken... Bara Fia trodde på mej... Sofia och jag hittade några grodor som vi funderade på att pussa för att få våran prins, men dom var ganska äckliga så vi lät bli.
När vi fiskade var såklart Larsson och jag storfiskarna, och vi fick varsin gädda!!

Alla fyra fjäll

De fyra idioterna.

 Fjället

The never ending story...



Kvällarna ägnade vi åt att spela spel och grilla korv, och hade det allmänt mysigt i stugen som inte hade varesej el eller vatten (det hämtade vi i en bäck nedan för stugan). Sa jag att vi inte hade mottagning på mobilerna?


 

Alla fyra vid bilen fjäll

Äntligen vid bilen igen...


Det var i alla fall en jätterolig liten minisemester (eller ja, semester och semester... ni fattar!) med tre av dom bästa människorna jag vet: Heawoman Larsson, Mytoman Sofia och Kleptoman Helena!

//Gestapo Nisse


Solat!

Idag åkte Alex och jag ner på simhallen och solade. Damn vad skönt det var. Vi blev ganska bruna faktiskt, fast Alex fick snyggare bränna på sitt ass än jag fick, eftersom jag är en ganska osmart människa. Haha! Kommer sakna Alex i höst... Fast det som är skönt är att jag vet att jag kommer ha kvar henne, även fast jag flyttar.


Klockan 17 i morron ska jag äntligen klippa mej i Mora på ett ställe jag inte ens hört talas om... jag hoppas dom är bra. Fast iofs så känns det inte som om det spelar så stor roll. Jag är bara glad om någon kan klippa mej, för mitt hår ser verkligen förjävligt ut.


I morgon kommer mina ryska efternamns-polare hem. Hella Schichirova och Fialia Ichiporovå. Ska ta en sista minigolfmatch också om vi hinner. Jag räknar starkt med att vinna för Helena har ju varit ganska duktig på att förlora den här sommaren, och Fia har typ inte ens spelat minigolf i sommar.


golfaren

Golfproffset i egen hög person.



Igår handlade jag mej ett hem!

Var på Ikea hela dagen igår. Var trött som ett as på kvällen, och är fortfaranade ganska trött, men det var det värt. Nu har jag i alla fall ett hem. Eller ja, grejer till ett hem om nu någon skulle ha svårt att fatta vad jag menar...


Vaccinera hästarna idag. Drygt eftersom Snobben absolut inte vill det. Stegrar, hoppar och gör allt för att slippa den onda veterinären, med den GIGANTISKA sprutan...



Det blir fjällvandring!

Jag skulle inte fjällvandra. Jag är ingen naturnisse, det bara är så. Jag hatar stövlar, jag hatar mygg, jag hatar packning, jag hatar att bli blöt, jag hatar att bli kall och så vidare... Dessutom så skulle jag vara hemma och packa, eftersom det är sista veckan jag är i Älvdalen.
Men idag så började jag fundera på det... okej, jag är ingen fjällvandringsfantast, men jag tycker om mina polare väldigt mycket, och polarna skulle ju fjällvandra... Så när Fia och Hella frågade, på msn, för femtielfte gången om jag skulle med gav jag med mej. Dom blev jätteglada, och ringde Erica bums, som jag också antar blev glad. Haha! Sen ringde Fia upp och hon beskrev våran lilla fjällvandring så bra att det lät som om det blir riktigt mysigt (vi fiskar, plockar hjortron och grillar korv tillsammans) så fördelarna med att följa med väger nog upp nackdelarna.
Packa kan jag göra på måndagen och fredagen. Det blir nog inte så mycket jag tar med mej i alla fall. Skivor och kläder är väl prio 1. 

Massor med regn!

Fan vad jag hatar regnet. Det suger verkligen...
Alex och jag åkte upp på ridklubben idag för att kika på tävlingarna. Vi stod ut i trekvarts regnande, sen gav vi upp och åkte hem.


På tisdag blir det Ikea. Ska bli kul att köpa massor med grejer till mitt lilla boende. Vet inte om Ärtan skulle följa. Har inte hört något från henne...


De har haft stängt på Returen så jag har inte kunnat skaffa en cykel där, men nu ska jag nog ta mammas cykel (om det nu går att sänka sadeln) i alla fall.


Träffade Larsson i fredags. Jättekul att se henne, för det händer ju inte för ofta direkt. Nu ska hon åka på bilsemester, men sen så ska hon hem hit någon dag igen. Fia och Hella har åkt tillbaka till Östersund, men kommer tillbaka runt fredag nästa vecka... vi allihop skulle ha spelat minigolf en gång till i sommar innan alla försvinner ifrån varandra igen.


Trans-pappa

Pappa testar mammas jacka och sjal (som inte ens hon ville ha för det var så fult). Vi andra asgarvade!


Vuxengrejer!

Idag har jag gjort massor med vuxengrejer. Eller åtminstonde tre.

  1. Jag har varit till posten, och snackat hur jag skulle adressändra (jag kunde gå in på nätet, men jag sa att jag redan hade försökt, så då sa hon att jag kunde ringa eller skicka in en blankett. Jag ringde när jag kom hem).
  2. Jag har fixat telefonabonemang = att jag fått ett telefonnummer.
  3. Jag har varit till banken och fixat så jag kan betala räkningar via nätet.

Följde med Alex till Mora en sväng. Skrattade och sjöng och snackade.


I morron ska jag kolla efter cykel på återbäringen. Jag MÅSTE ha en.


Karlstad!

Igår åkte pappa, mamma, Sofia och jag till Karlstad. Skulle hämta nyckel, och passa på att kolla in mitt lilla boende och själva staden, åtminstonde litegrann.
Det började bra. Sofia och jag var vid STUB tidigt, och kom in som nummer två = vi fick nummer två på våran kölapp. Grejen var bara det att när dom ropade upp nummren satt vi och snackade så, så vi hörde inte när han ropade upp mej. Sofia gick som tur var och hämtade en ny kölapp, efter att vi snackat fram och tillbaka om dom  kanske tog vartannat nummer eller hade nåt annat konstigt system som vi inte förstod oss på. På den nya kölappen var nummer 10. Haha! Vi skrattade mest hela tiden medan alla andra, utom två bredvid oss, satt och såg arga/rädda/allvarliga ut.


Rummet var i alla fall jättefint, så jag kommer absolut att trivas. Det var ju loft, så sängen och datorn får bo där uppe på, och så  blir det som världens minsta lilla vardagsrum nere. Köket, som man delar med dom andra i korridoren, såg ut som köket brukade göra uppe i klubbis, på ridklubben, förut när jag hängde där, men jag är inte så noga med det där i alla fall. Eget kylskåp ska jag i alla fall ta med mej, och ha i mitt lilla rum.
Spännande bara att se vad man hamnar med för folk...


hits