Latmask!

Damn vad jag har varit lat i två dagar nu. Jag har inte gjort någonting på dagarna... Bara gått omkring. Inte ens klätt på mej, förutom när jag var ner och hyrde filmen igår. Lugn, jag har i alla fall duschat så jag har inte gått omkring och luktat bajs i alla fall.


Mamma, pappa (!!) och jag kollade på Hide and Seek igår. Den var ganska läskigt faktiskt. Mamma var räddast, såklart. I morron åker vi till Falun och Bööörlängä. I Falun ska mamma på lasarettet, och i Bööörlängä ska vi hitta lite kläder åt mej och sen ska vi träffa mammas nya polare.


Roliga polare är bra att ha!

Nu har jag kommit hem från Östersund. Sofia, Hella och jag åkte i den lilla superbilen (min) ner. Vi skrattade som bara den, sjöng som bara den och blev rädda som bara den (dom snackade spöken på radion).
Vi lekte lekar, först namnleken (jag säger PellE, du säger EriK och så vidare). Vi fick bara ta utländska killnamn, och damn vad många nya namn vi kom på. Jag var mest inne på arabiska namn, medan Hella satt och körde japanska och finska. Sofia, hon fuskade (såklart) och sa att om man hörde fel på sista bokstaven i namnet som den innan en hade sagt, fick man ta den bokstaven man själv hade hört, även om det var fel. Vi snackade ner henne ganska så direkt. 
Sen lekte vi billeken (när man ska ta en färg och försten till 10 bilar, med den färgen man valt, vinner). Sofia hade vit, men hon fick också räkna med gråa bilar (??). Helena hade blå och jag hade röd. Sofia tipsade mej om röd, "för det finns massor med röda bilar!!". Jo tjena att det fanns. Jag fetförlorade med min enda lilla röda bil jag fick. Vann gjorde Hella med sin färg, som vi först skrattade åt att hon valde. Eller grejen var att Fia och jag skrattade åt henne när vi skulle välja färg, och Hella är smart nog att ta - håll i er - TURKOS! Jag menar, är det vanligt med turkosa bilar i Sverige?


Jag vann föresten på minigolfen i tisdags. Inte för jag tror att ni blir förvånade, men jag tänkte tala om det i alla fall. Hella tycker inte minigolf är lika kul längre... jag tycker det är grymt roligt. Jag är en dålig vinnare, det är jag medveten om, men Hella är en precis lika dålig förlorare. Haha!


Lägenhet!

Nu har jag fått en lägenhet i Karlstad också. Campus, så jag har jättenära till skolan. 26 kvadrat med loft, där jag kan ha sängen.
Känns skönt för trodde inte jag skulle hitta någon, utan att jag skulle få lov att bo i någon av kranskommunerna. Det hade varit grymt jobbigt.

Som vanligt när det händer något hör jag direkt av mej till hela familjen (fast Malin var och jobbade nu, men jag snackade med Lovisa) + Sofia och Ärtan (fast nu är Ärtfjärt i Ryssland, så hon får höra det när hon kommer hem).


Fatta att jag slipper vara här i höst...


FrösöZoo och Jamtli!

Idag åkte Evelin, Lovisa, pappa (mamma hade ont överallt och kunde inte följa med) och jag till Östersund. Vi har som vanligt skrattat massor, och Lovisa och jag har sjungit som två idioter så tillslut sa pappa åt oss att hålla käften. Lovisa har petat colanappar i näsan så hennes morfar ville kräkas, och Evelin har varit tyst och ritat . Pappa har sovit, eller kört som en galning.


Bästa kommentaren sa i alla fall pappa till Lovisa: "Du är ju dum i huvudet", och sen skrattade allihopa som några idioter!



Sötaste giraffen.



Roligaste skylten.



De tre idioterna vid ingången till FrösöZoo.



Idioterna nere i källaren på Jamtli.



Den sötaste lilla geten.



Badat i bassäng!

Idag har jag varit till Orsa och hämtat Lovisa och Evelin. Dom ska sova här i natt, eftersom vi sparar in en timme på att åka direkt från Älvdalen upp till Östersund. Såg Malin en sväng också, innan hon började jobba, Höll lilla Åke i handen, och han är grymt söt. 
Lovisa och jag badade i bassängerna i Orsa en sväng innan vi åkte hem till Älvdalen. Kallt som satan, och ganska djupt. Hade jag varit kortare hade jag drunknat.



Coolaste snubben i filmen Team America.



Ni måste se filmen (Team America alltså). Fan vad vi skrattade!


Karlstad, here I come!

Fick svar från skolorna i torsdags. Jag kom in i Karlstad, dit jag ville, så den 29 augusti börjar jag. Känns skönt på ett sätt att det inte blev så lång härifrån. Det är ju inte familjen, och ni som jag vet kommer sakna mej (haha! Ärtan och Alex), jag vill ifrån heller. Det är ju Älvdalen och dess människor, som jag inte känner något gemensamt med. Jag hör inte hemma här...


Nästa vecka åker Ärtan till Ryssland. Jag hoppas verkligen att hon letar upp Kreml High och knäpper kort på Crazy Ivan åt mej (kan tänka mej att Petra också skulle uppskatta det)...


Har just sett världens roligaste film. Eller i alla fall en av världens roligaste filmer. Team America, som är gjord av South Park-snubbarna. Så rolig! Skrattade som bara den!!


Jag är glad att jag har Fia.


Everyone wants to be found!

Mamma och jag kollade nyss klart på Lost in translation. Den är en av de bästa filmer jag sett. Se den, om ni inte redan gjort det. Jag gillar filmer som handlar om människor.

Någon som vet vilken film han som spelade Charlottes man varit med i förut? Snälla skriv det i så fall, för jag kommer fan inte på det.


Ungarna var här idag. Vi spelade minigolf, och såklart vann den bästa mostern (det vill säga jag).


http://www.angryalien.com


Titanic är bäst! *skrattar*

Om mej!

1. Vad heter du?
Matilda. 


 

2. Gillar du ditt namn?
Lite tråkigt kanske, men det funkar väl.
 

3. Har du något smeknamn?
Nisse eller Nils (Nils används oftast när någon är irriterad på mej).
 

4. Vad är det för ålder på dig?
21 år.
 

5. Varför ljuger kvinnor ofta om sin ålder?
För vi duger väl inte lika bra när vi blir äldre, som männen gör.


6. Var och hur bor du?
Älvdalen.
 

7. Var skulle du helst vilja bo?
Vet inte...
 

8. Vad åt du senast?
En pappersbit.
 

9. Vilken är din favoriträtt?
Tacos är väldigt gott.
 

10. Vad dricker du helst?
Vatten.
 

11. Vilket är ditt favoritgodis?
Sura grejer.
 

12. Är du nöjd med din vikt?
Nej.
 

13. Vad har du på dig just nu?
Barbros gamla mjukisbyxor + en stor gammal t-shirt.
 

14. Vilket är ditt fulaste klädesplagg som du äger, men inte kastat bort (ännu)?
En pikétröja som jag inte förstår hur jag kunde ha förut. Det är SÅ 70-tal över den.
 

15. Gillar du att få presenter?
Jodå, men det är roligare att ge bort.
 

16. Vad gör du med presenter som du fått och som verkligen är asfula?
Folk som känner mej ger mej inte fula grejer, för dom som sagt känner mej, och jag får inte så ofta presenter av folk jag inte känner, men när det väl händer ställs dom fula presenterna in i nåt mörkt skåp.
 

17. Vad gör du helst när det regnar?
Hamnar här, eller framför en film i soffan.
 

18. Är du en strandmänniska eller föredrar du att ligga och sola på gräsmattan?
Strand är ju roligast eftersom man kan bada, men det händer inte så ofta att jag hänger vid nån strand eftersom det inte finns nån här i Älvdalen, så jag hamnar på gräsmattan bakom huset.
 

19. Har du något smultronställe, om ja, var?
Hos Ärtan och Niklas i deras soffa. Haha!


20. Till vilket land återvänder du mer än gärna till?
Har aldrig varit i nåt roligt land som jag skulle vilja återvända till förutom Sverige då.
 

21. Till vilket land kommer du aldrig mer att återvända till?
Island suger!
 

22. Vilket är ditt värsta resminne?
När jag åkte till just Island, och möttes av otrevliga människor och blåsta hästar.
 

23. Vilket är ditt bästa resminne?
Hmm... Jag har inget tror jag...
 

24. Vilka språk kan du?
Svenska och engelska + att jag kan säga "Le chusette ce combien" på franska, fast jag kommer aldrig ihåg vad det betyder.


 

25. Vad köpte du senast?
En kebabtallrik igår.
 

26. Är du en spara eller slösa?
Mellanting. 


 

27. Lägger du ut mer pengar på kläder och inredning än på mat?
Såklart, eftersom jag får mat hemma. Haha! 


 

28. Pensionssparar du?
Vet inte... fråga pappa.
 

29. Har du ett pestigt CSN-lån?
Nej, men jag kommer snart att få.
 

30. Om du vann ofantligt mycket pengar, vad skulle du göra då?
Skänka mycket till dom som skulle behöva dom bättre. Dela med mej till familjen och favoriterna.


 

31. Är du bra på att ljuga?
Nej... det syns ganska väl eftersom jag börjar skratta eller le väldigt mycket. 
 

32. Flyger det grodor ur din mun?
Tror inte det.
 

33. Är det okej att dra en vit lögn?
Jo, om det är tvunget för att skydda någon eller för att man ska slippa vara elak. Men det beror också på vem det gäller.
 

34. Frågar du alltid en ny bekantskap vad de jobbar med?
Om man träffar någon okänd så blir det oftast så. 
 

A. Om ja, varför?
Vad ska man annars snacka om med en helt ny människa? 


 

B. Om nej, varför?

 

35. Vad tittar du helst på för sorts program på tv?
Roliga grejer, serier av alla dess slag, dokumentärer, debatter, samhällsprogram... blabla
 

36. Allsång på Skansen eller Plus?
Plus.
 

37. Trauma på akuten eller Scrubs?
Va? JAG HAR INTE 3:AN ELLER 5:AN! 
 

38. Tror du på nåt?
Min pappa.


 

39. Vad gör du om tio år?
Något bra för andra människor.
 

40. Varför svarar du på alla frågor?
Jag tycker sånt här är kul. I'm such a loser I know.


Sol och fint ute!

Jättefint väder idag, och vad gör jag? Sitter här. Ska gå ut snart, jag lovar, men det är så förbannat tråkigt. Ju mer man tänker på hur tråkigt och värdelöst allt är, ju tråkigare och värdelösare blir allt, men ändå så sitter man och tänker på det. Grejen är att jag tror att allt suger nu för jag vet att jag får svar från skolorna på torsdag... Tänk om det går helt åt helvete? Tänk om jag väljer fel? Tänk om jag inte pallar det? Tänk om alla andra är mycket smartare? Tänk om jag inte lyckas? (Jag hatar alla dessa jävla Tänk om...).
Jag vill göra nåt meningsfullt med mitt liv. Jag vill jobba med något bra. Jag vill göra något bra. Jag vill lyckas. Tänk om man bara har ett liv? Ska inte jag kunna få det där drömjobbet då, om jag bara satsar och verkligen vill?

Timbuktu!

Alex och jag åkte till Gävle i fredags. Kollade på Timbuktu, fast jag såg inte så mycket för det var förbannat varmt och mycket folk. Hade roligare på Looptroop, men det funkade ju.

Tröttast!

Idag är jag förbannat trött. Har sovit dåligt i natt, men jag vet inte varför för jag borde ha sovit bra eftersom jag först tog ett kvällsdopp (Fan vad det där lät vuxet "kvällsdopp" Haha!) med Alex, och sen snackade i nån timme, när jag kom hem, med min bästa Sofia (som jag tar förgivet på ett sätt fast ändå inte). Det kan vara att jag börjat fundera på skolorna igen, som jag inte gjort på ett bra tag. Sofia har sagt att hon kommer dra ur telefonjacket den veckan jag får svar, och det skulle nog jag också ha gjort. Slutar väl med gråt nere hos Ärtan, när jag har ångest för vad jag ska välja. Fast just nu känns Karlstad väldigt bra, och Alex tillägger gärna att det i alla fall är i rätt riktning geografiskt (hon vill helst att jag ska gå i Skåne eftersom hon troligen hamnar där om ett år).


Ska träffa Sofias blivande man ikväll, eller i alla fall lyssna på honom. Lovade att ringa en sväng så hon får höra hans röst. Antar att hon inte gör det så ofta nu när han är ute på turné. Min blivande man träffade jag förra helgen... den enda som fattade det coola i det var Niklas, som därmed visade att han är en bra människa. Haha!


Bomber och värme!

Al-Qaida i Europa tog på sej bombdåden i London. Landet hade tydligen blivit varnade i förtid, och nu så blir Danmark och Italien varnade, eftersom dom också var bundis med USA när det gällde Irakkriget. Fan! Det handlar ju bara om hämnd, från bådas sidor, och så länge det handlar om hämnd så tar det ju aldrig slut...


Damn vad varmt det är ute! Borde egentligen ligga ute och sola nu jag vet, men jag har legat en stund förut idag och det är så förbannat tråkigt att sola själv. Det borde vara förbjudet att jobba på sommaren (speciellt om man typ inte jobbar här utan i till exempel Östersund eller nåt annat konstigt ställe att sommarjobba på), för då kunde alla vara hemma hela dagarna och leka med mej!


Alex och jag badade en sväng igår på förmiddan, men när vi skulle sola så försvann solen så vi drog ner på Roma och käkade pizza istället. Fan ta oss, vi vet!


Hyrde en film på kvällen i min ensamhet, eftersom jag inte har några vänner (Haha! Det där var jag noga att påpeka igår när jag snackade med dom också så dom skulle få dåligt samvete). The Forgotten hette den, och den var ganska bra. Lite overklig kanske, men helt klart sevärd.


Jag har tvättat bilen idag, och städat den. Har inte gjort det sen vi kom hem från Hultsfred, så ni kan ju tänka er hur ren den har varit.


I morgon åker vi till Gävle och kollar på Timbuktu. Han är grym live! Fast ja... Looptroop är ju bättre, det går ju inte att komma ifrån.


Nässjön x 2!

Idag har Alex och jag badat i Nässjön två gånger. En gång på förmiddagen, och då passade vi på att ro lite båt också, och en gång nu på kvällen, och då ville några barn mörda mej genom att kasta sten. Dom blev i alla fall snälla sen. Tur!



Första doppet i nässjön!

Idag har det verkligen varit en latdag. Vaknade runt halv tolv. Gick upp och käkade frukost, och sen så gick jag ut och solade.
Runt två gick jag in och såg att Alex hade ring och skickat sms, så då ringde jag henne. Vi kom på att vi ville åka och bada, så vi åkte till nässjön och hoppade i. Eller ja, hoppade i kanske är att ta i... Vi snarare vadade ut i det iskalla vattnet, medan vi gnydde och frös. Doppade oss i alla fall, och sen åkte vi till skansen och käkade glass. 
När vi hade mummsat upp glassen vill Alex plocka blommor så vi åkte till reningsverket, där hon fick ihop en liten liten bukett. Haha!
Shit. När vi åkte upp på näset så fes Alex en sån fis att jag var tvungen att köra in vid vägkanten och kuta ut. Så illa luktade den!! Det var hämnden för en grej jag gjorde i Hultsfred, som jag avslöjade för henne först idag. Hon ville döda mej... Haha!


The winner takes it all!

Helena och jag spelade minigolf idag, och vet ni? Jag vann! Jag har aldrig vunnit förut. Helena är en dålig förlorare, men jag är rädd att jag är en ännu sämre vinnare. Haha!


Nu på kvällen har mamma och jag varit på bio i Orsa. Vi såg Steget efter, med Kurt Wallander ni vet. Den var bra, men som alltid är boken ännu bättre.


Min vän Alexandra är galen ibland.


Ett andra inlägg!

Jag skrev ett inlägg förut idag, sen stängde min klantiga bror av strömmen... och jag orkar fan inte skriva om det.


Följde Alex till Stackmora idag, för hon skulle köpa blommor. Hon är så pysslig i sitt nya hem. Nästan som en vuxen, fast ändå inte. En vuxen är inte lika rolig som henne. Hon är en riktig stjärna den där. Haha, det är inte bara jag som tycker det.


Fan, jag har hittat en snäll och rolig människa. En sån där som man nästan inte trodde fanns.


Ont i ögonen!

Kliar och svider i mina ögon för jag har varit lat nog att sova med linserna i, i två nätter... Fan!


Hängde med Alex en sväng idag i hennes nya hus. Hon är grymt pysslig, och fixar och donar mest hela tiden tycker jag.
Åkte förbi stallet en sväng på fhemvägen och hälsade på Ärtan. Hon åker till Jonna i morgon, och blir borta ända tills på ondag. Vilken jävel. Haha, men jag överlever nog.


Varit och fiskat med Malin, Lovisa, Evelin och Jessica en stund nu på kvällen. Fick bara massa småfiskar, förutom en ganska stor mört. Jag blev lika hysterisk som vanligt när det blir lite större fiskar som bara sprattlar och lyckas ta sej lösa, och dunsar i backen och sprattlar och allt. Malin lyckades på tag i den i alla fall och döda den, eftersom klantfisken lyckades få med sej kroken i munnen...


hits