Sån där

Vaknade jättetidigt i morse, runt klockan åtta, och var så grymt trött, men jag kunde omöjligt somna om så jag gick upp och åt frukost.


Vid nio satte jag mej vid datorn och ringde telia. Idag var det ingen irriterad brud, som tyckte att jag var dum i huvudet, som svarande när jag, efter en timmes "tryck ett om du... Tryck två om du... tyck ett om du..."-knappande, kom fram, utan en kille som hade mycket mera tålamod.
Han felanmälde det, efter att ha suttit och förklarat över telefonen vad jag, den mest otekniska människa i hela världen, skulle kolla på själva datorn, och sa att jag senare skulle få ett sms om det var fel på själva telia. Om det nu inte skulle vara fel där, så kunde det annars vara sladden mellan modemet och själva uttaget.



Sofia sitter i fönstret.


Kollade på en så kallad "må bra"-film på förmiddan innan jag drog till skolan, men jag tyckte inte man mådde så bra efter den... Fia skulle förstå vad jag menade, för Fia förstår alltid mej, vad det än gäller. Man kände sej till och med liiite deppig efteråt, men bara lite. Som sagt. Fia förstår!


Vid halv ett åkte jag till skolan, och hade svenska och engelska. Nu vet jag vad jag får för betyg i alla kurser. Wohoo! Jag har höjt mej i alla ämnen, som jag hade på gymnasiet! Grattis Matilda! Tack!


Hästhoppning och grillning!



Ärtan och Jomir skuttar över hinder.


Vaknade runt nio i morse när telefonen, som jag hade ställt på ringning eftersom jag skulle upp på stallet vid tio och kolla på när Ärtan och Jomir tävlade, började låta. Hade fått sms av Petra, som skulle med, runt halv sex i morse: "Jag är inte hemma. Å fråga mej inte var jag är. Haha. Å fråga mej inte om jag var skitfull igår. Jag vet bara att jag inte ska följa upp på stallet. Klockren är vad jag är." Smart hon är...
Det gick bra för Ärtan i alla fall. Jag skulle leka fotograf och knäppa såna där superbilder ni vet, typ när hästen flyger över hindret, men det blev inte så fina bilder. Jag var antingen för snabb, så bara Jomirs rumpa skymtade i nåt hörn på kortet, eller också var jag för sen, så enbart hans huvud kom med. Men några ganska bra kort blev det i alla fall.



Världens bästa badmintonspelare.


Tillbringade resten av dagen uppe i Okbodarna med hela familjen (mamma, pappa, Olle, Malin, Petter, Evelin och Lovisa + jag såklart) där vi snackade, skrattade, grillade och spelade badminton, som jag förövrigt var kung på. Olle, pappa och Petter hann också med att hugga ved och sånt tråkigt som jag slipper göra.


Malin och ungarna såg Olle Sarri på OK/Q8 här i Älvdalen idag. Shit, vad kändistätt det är här.


Dagens fråga är: Vart är Herr Luring?
Den enda som vet helt säkert är Petter... ni andra, som kan ha en aning om var han befinner sig, kan ju lämna en kommentar. Tacksam för svar!


Hultsfred?

Vi kanske åker till Hultsfred i år... Just nu lutar det i alla fall grymt mycket åt det hållet. Hurra!!



Alex sitter i bilen och är knäpp.


Idag har Alex och jag varit till Mora en sväng. Jag framkallade massor med kort, bland annat från Kryssningen och Östersund, medan Alex köpte några "Jag vill bli smalare"-piller. 
Ner tvingade Alex mej att lyssna på System. Hon hade till och med ansträngt sej och bränt en skiva till mej, med dom på. Haha, antar att det var för jag skulle bli förälskad, och vilja till Hultsfred, men i den frågan gav jag med mej ganska snabbt i alla fall. Jag menar, jag är lycklig bara jag får se Looptroop, Timbuktu och Immortal, där nere i Småland.


Träffade Bärt en sväng också. Hon hade varit nere vid älven och sprungit, den hurtisen! Petra, Alex och jag ska åka upp till stallet i morgonbitti och kolla när hon och Jomir ska tävla. Haha, planerar att åka upp i värsta cheerleader kläderna och "Go Ärtan! Go Ärtan!"


Fick ett kort på posten av Fia idag, som var från Storsjöyran i somras. Ni kan ju kolla nedanför om ni vill se hur snygga vi, Hella, Sofia och jag, var (jag knäppte kort med digitalkameran på kortet. Damn vad jag är smart!)



Helena, Sofia och jag på Storsjöytan -05


Somnade i soffan!

Åkte ju till Ärtan igår, för hon skulle förhöra mej på litteraturen innan Lost, men hon var inte hemma. Det var bara Niklas där, som satt och spelade data, så jag la mig i soffan och somnade efter en stund. Sov typ en timme, då jag vaknade av att någon ringde till Niklas. Strax därefter kom Ärtan hem, runt tio i nio. Haha!


Provet idag gick bara sådär, så jag är grymt tveksam om det blir mvg. Fan!


Ska ut och gå med Alex idag... Hon har haft uppvisning i skolan idag. Jag hade gärna åkt ner, men såklart skulle jag ha provet just då.



Jag med mitt Silvia-leende.


Jag fick min Babylonsjukan-skiva idag! Hurra! Såna småsaker kan göra en så glad!


Cirkus Snobben!


Snobben och jag. I bakgrunden är pappa, Anette, Lovisa och mamma.


Nu har jag en liten cirkushäst hemma, eller nästan i alla fall. Har tränat på att stegra idag. Han är inte så smidig, så det blir inte så mycket stegrande utan mest hoppande, men jag är väldigt stolt över honom i alla fall.
Han stack några gånger också. Han blir grymt stark när han sätter ner huvudet, lägger hela tyngden fram, och bara springer. Det är de gångerna som man känner att han är en liten muskelknutte på 150 kilo.


Var ute och sprang med Ärtan igår. Det var väldigt tungt, så jag ska nog kolla med Herr doktor om jag kanske har ansträngningsastma... Läskigt! Jag är livrädd för allt som har med doktorer att göra.


Ska åka till Ärtan snart, för hon måste hinna förhöra mej på den utomeuropeiska litteraturen, som jag har prov på i morgon, innan Lost börjar.


Solandet i blåsten!

*Brr* Jag skulle sola lite ute, men pallade bara en timme. Det blåste så himla kallt...


Varit i skolan idag, och haft svenska A. Repeterade inför provet på torsdag. Blä! Jag vill inte ha prov... fast det är i och för sig det sista jag har nu.
Måste skriva en uppsats till nästa tisdag. Jag vet inte alls vad jag ska skriva om... Fan!


Idag ska jag och Ärtan ut och springa en sväng, istället för att simma som vi brukar göra på tisdagar. Haha, får se hur det går. Ingen av oss är väl nån springexpert tror jag... eller ja, jag vet att ingen av oss är det.


Bäst just nu är Babylonsjukan! Både filmen och låten är förbannat bra! Har beställt Soundtracket nu, så jag har nåt att lyssna sönder i sommar, eftersom mina ppb-skivor inte verkar komma i första taget...



Min allra bästa kompis.


Snart kommer min Sofia hem! Minigolf-banan Here we come!!


Röda Armé Fraktionen!

Hurra! Nu är jag äntligen klar med mitt specialarbete. Fråga vad som helst om RAF, och jag kan det... eller ja, kanske inte allt, för det var grymt svårt att hitta information, men nu är jag i alla fall klar och det känns så skönt.
Nu har jag bara ett prov på torsdag, och sen en uppsats kvar att skriva...



Alex och jag ute i skogen.


Idag var Alex och jag och käkade glass på Östäng. Det var så gott så!
Sen åkte vi upp till tränslet för det skulle tydligen vara nån aktivitet där, men vi såg då ingen så vi testade en grusväg i stället. Ett tag trodde vi att vi verkligen var vilse i skogen...
Alex satt hela tiden, när hon tog paus från sitt kortknäppande med mobilen, och hoppades på att Peter skulle ringa så hon fick berätta vart hon var.
Det var världens längsta grusväg, för den tog aldrig slut. Dessutom så hade vi inte en aning om vart vi var. Jag gissade på Åsen, medan Alex trodde vi var i Sveg (!!) men båda hade fel för vi hade tydligen bara irrat runt i trängslet-skogen. Det märkte vi när vi återigen såg Välkommen till trängslet skylten, från samma håll som vi hade kommit ifrån från början.


Fulaste håret!

Jag kom på att jag ville ha lite ljust hår nu till sommaren, så igår köpte mamma blekningsmedel så jag skulle kunna göra lite slingor. När vi var klara syntes det inte just någon skillnad, så idag bestämde jag mig för att göra en omgång till. Det skulle jag inte ha gjort. Jag såg ut som en idiot efteråt. Det blev grymt fult!! Så mamma fick åka ner och köpa toning så jag kunde färga tillbaka till mörkbrunt igen, och som tur var så funkade det. Annars hade jag aldrig mer gått utanför dörren...


Haft ont i magen hela dagen... Inte kul. Sen har jag haft ont i huvudet också, men det är nog för jag andats in för mycket färglukt, och blekningsmedeldoft. Blä!


Slog sönder flaskan!

Idag har det bara regnat och regnat. Det är så himla trist. Mamma och jag kollade på Dagbok från en motorcykel. Den är väldigt bra, och det är mycket fina bilder på landskapen...



Den onda flaskan.


Blev arg för inte så länge sen, trekvart kanske. Vi satt och kollade på en film, och så skulle mamma bryta den för hon ville se på Alla mot en. Jag hatar när man ska bryta i filmer, speciellt när det är som mest spännande. Men vi bröt den, och jag gick till datorn och tjurade. Efter en halvtimme var hon klar, och ropade på mig. Jag dundrade in, fortfarande liiiite tjurig. Då har såklart pappa spillt sås på golvet, som jag kliver rakt i. Jag blir ganska pissed, och ska gå ut i köket och torka bort det, när en fucking 1/2 liters CocaCola flaska rullar ut framför fötterna, och håller på att fälla mig. Då kan jag inte hålla mig längre utan verkligen exploderar och tar i flakhalsen och smäller rakt ner i golvet för att få ur mig all ilska... Vad tror ni händer? Jo, flaskan går såklart sönder, och ut i hela vardagsrummet sprutar CocaCola (!!), varpå både jag och mamma börjar asgarva... Jag kunde verkligen inte hålla mig för skratt. Så är det alltid för mig. Början en sak krångla, så krånglar snart allting.


Bytte ämne...

Jag har börjat skriva på mitt specialarbete idag, men det blev inte om Zapatisterna. Jag kan omöjligt sätta mig in i Mexicos politik tills på måndag. Det går bara inte, så det fick bli om RAF istället. Det är lite lättare eftersom det stått så mycket om dem i tidningarna på sista tiden.


Igår var Alex och jag ute och gick en sväng. Första gången den här veckan, så det var väldigt skönt att röra på sig. Vi ska börja springa snart också, nu när vi kommit igång lite.
Alex fick föresten reda på idag att hon var ledig under Peace and Love-helgen. Hurra!!



Tråkigt väder.


Vilket pissväder det har varit flera dagar nu. Blä! Jag vill ha sommar och sol, och inte massa regn...


Aaaahhhhh!!

Satt mellan 10.00 och 14.00 idag, och försökte att få ner i alla fall början på arbetet om Zapatisterna, men det var helt omöjligt. Det gick bara inte! Sedan gav jag upp det där, och tänkte skriva om Che Guevara istället, vilket är lite lättare eftersom jag redan känner honom, men då blev det alldeles för mycket. Dessutom så vill jag ju hellre skriva om Zapatisterna, så jag har lagt det där åt sidan för idag, och ska försöka i morgon igen.



Min allra vackraste Dimms.


Skulle köra Dimma idag, nu när hon äntligen fått nya skor, men såklart började det att regna och hagla. Fan! Nu regnar det visserligen ingenting ute, men himlen är alldeles mörk så jag tänker inte chansa. Kan ju hoppas på att det är bättre väder i morgon.


Första minigolfen för i år!

Åkte till Mora idag och hälsade på Malin och iss-Linda, borta på Wibe. Satt och snackade en stund, och sen åkte jag och Linda och gick på Mora en sväng. Jag köpte en bok Hybris - USA:s strävan efter global dominans av Noam Chomsky. Den verkar rätt bra, vilket i och för sig är ganska logiskt eftersom jag valde att köpa den. Den ska jag dock inte ge mig på än, för nu ska jag börja läsa Från sydöstra Mexicos underjordiska berg, eftersom jag måste börja skriva på arbetet om Zapatisterna nästa vecka.


Åkte till Rättvik och hämtade Alex, när hon slutade skolan, så hon slapp vänta på bussen. Är jag inte den bästa kompisen som finns, så säg!? Stannade på Donken på hemvägen för vi var så hungriga, och åt mat, så nu får jag lov att vara nyttig i en vecka.


Ärtan, Alex och jag spelade första minigolf matchen, för i år, idag. Det var lite kallt, så Alex hade varit smart och tagit med sig vantar. Kanske var det därför hon vann? Inte vet då jag, det enda jag vet är att jag fet-förlorade, som vanligt. Roligt var det i alla fall!



Ärtan sitter i soffan och skrattar.


Tillbringade resten av kvällen framför tv:n, i Ärtan och Niklas soffa. Vi kollade bland annat på en dokumentär om en söt bebis som vägde 40-kilo, och på Lost, som för övrigt är grymt spännande nu.


hits